Wikipedia

Hakutulokset

maanantai 26. lokakuuta 2015

First day at work


 


Ensinnäkin Dublin on aivan ihana kaupunki! Vaikka tämänpäiväinen sää olikin vain vettä ja tuulta niin silti. Ei yhtään haitannut kävellä 40 minuuttia (about 3km) töihin, kadut ja maisemat ovat ihania. Vaikka kadut näyttävät hyvin samanlaisilta ja tienhaaroja ja risteyksiä on jokapuolella, työmatkani osoittautui todella helpoksi. Kun kävelee vähän ympäriinsä, kadut alkavat selkeytyä. Nyt osaan jo kävellä töihin, apteekkiin ja moneen ruokakauppaan. Pieniä SPAR- kauppoja ja apteekkeja on täällä joka kadun kulmassa. Ihanin ylläri oli tänään kun Mirka löysi Lidlin! Tuttuja ja turvallisia ruokamerkkejä ♡So my first day at work


Ensimmäisenä työpäivänä eli tänään koin todella ihana yllärin heti aamusta, työpaikallani on tämän viikon ajan kaksi suomalaista opiskelijaa, stadin ammattiopistosta. En usko että perehtyminen työpaikkaan olisi ollut vaikeaa englanniksi, mutta tottakai oli paljon selkeämpää kuulla asioita suomeksi. Ensimmäisen päivän olin siis aluksi toisen suomalaisen kanssa ja loppupäivän oman "ohjaajani" kanssa. Ilmeisesti minulla ei ole nimikoitua ohjaajaa ja jäi vähän olo ettei kukaan ole minusta vastuussa. Onneksi kaikki hoitajat vaikuttivat todella mukavilta ja uskon että tulen kaikkien kanssa toimeen. 

Toinen "ylläri"... oli että huomenna työpaikalleni tulee kaksi ruotsalaista opiskelijaa...:D


About St. Gabriels Nursing Home

Rakennus on kahdessa kerroksessa, itse työskentelen ylhäällä. Toisessa kerroksessa asukkaat ovat hoidollisempia kuin alhaalla. Monet asukkaista siirretään nostureilla ja vuodepesuihin tarvitaan kaksi hoitajaa. Muistisairauksia on myös paljon, joten asukkaiden tekemisiä ja menemisiä pitää vahtia. Lähes kaikissa ovissa on koodit jotta asukkaat eivät pääse karkaamaan tai pääse varastotiloihin.
Päivärytmi on suurinpiirtein sama kuin Suomessa. Isoin poikkeus jonka huomasin on  messu kappelissa joka päivä klo12. Toiminta on myös pääpiirteittäin samanlaista kun suomessa, pieniä poikkeuksia on, mutta lopputulos on kuitenkin sama. Täällä toimitaan hývin paljon pareissa, kun taas Suomessa hoidetaan yksin ja pyydetään apua kun pitää siirtää asukas. (näin ainakin omalla työpaikalla).  

Hygienia täällä ei ole samalla tasolla kuin Suomessa. Sain etsiä pitkään ennenkuin löysin ensimmäisen käsidesin. Käsidesit sijaitsevat lähinnä vain hoitajien pukuhuoneen, toimiston ja ruokasalin läheisyydessä. Käsineitä käytetään hyvin vähän, oikeastaan vain siinä tilanteessa kun pitää koskea "alakertaan".

Luulen että tästä harjoittelusta tulee todella mielenkiintoinen. Itse odotan innolla sitä että pääsen tutustumaan asukkaisiin ja henkilökuntaan. Yritän kirjoitella vähän aiheittain työstäni, ettei tule liian pitkiä romaaneita joita kukaan ei jaksa lukea :D 

Tämä kaikki siis yhden päivän perusteella! Pahoittelen että ei ole kuvia. Otan huomenna kuvia töistä ja lisäilen tänne :)

Kind regards,
Verna/Maria :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti